Karkkikauppa Sweetheartin haastattelu

Karkkikauppa Sweetheartin haastattelu 5.00/5 (100.00%) 1 arvio[ta]

Olen löytänyt suloisen ja makean myymälän nimeltä Karkkikauppa Sweetheart. Kaupan ylläpitäjä on ihastuttava ja iloinen Marianne Isotalus, jolla on monenlaista osaamista taskussaan ja valtavasti mielenkiintoa erilaisia karamelleja ja herkkuja kohtaan. Marianne on monipuolisena ja taiteellisena ihmisenä loihtinut oman makean pastellinsävyisen valtakuntansa Helsingin Uudenmaankadun ainulaatuiseen liikehuoneistoon, joka henkii satumaisuutta.

Karkkikauppias työssään

Karkkikauppa S

Jättimäisten tikkareiden, kirkkaiden Jellybeansien ja  pehmeiden vaahtokarkkien keskelle voi helposti karata hetkeksi todellisuutta ja uppoutua Marie Antoinette-tyyppiseen fantasiamaailmaan. Kuin Liisa ihmemaassa, Marianne on aina leveä ja ystävällinen hymy kasvoillansa Sweetheartissa toivottamassa ohikulkijat ja vierailijat tervetulleiksi. Ja miksipäs ei, kukapa ei rakastaisi viettää päiväänsä viehättävässä Punavuoren miljöössä lupsakkaasti lakupiippuja poltellen.

Karkkikauppa Sweetheart

Sain ilon ja kunnian haastatella Mariannea Foodassioniin sekä jakaa kanssanne tämän todella uniikin kaupan ja mukavan kauppiaan inspiroivan tarinan.

Jokaisen lapsen unelma on varmastikin jossain vaiheessa ollut toimia karkkikaupan tätinä tai setänä. Kerrohan meille Marianne, miten karkkikauppiaaksi todellisuudessa tullaan?

Koulutus tausta itselläni on taideteollisuusoppilaitoksesta sekä lisäksi olen hankkinut puutarhurin tutkinnon. Ennen oman karkkikauppani perustamista, olen työskennellyt kukkakaupassa, sisustuskaupassa sekä deli-tyyppisessä herkkukaupassa. Jollain tapaa olen aina ollut kiinnostunut estetiikasta ja kauppojen visuaalisesta ilmeestä. Esimerkiksi juurikin ulkomaanmatkoillani olen jatkuvasti tutkinut pienet herkkupuodit sekä ruokakauppojen valikoimat.

Karkkiasetelmia

Helsingin karkkimarkkinoilta löytyy tällä hetkellä vain konseptoituja ja ketjuuntuneita karkkimyymälöitä. Mistä innostukseksesi uniikin ja pienen karkkikaupan perustamiseen lähti?

Vuosia ihmeteltyäni pitkään sitä, että Helsingistä puuttuu kiva karkkikauppa, päätin sen lopulta itse perustaa. Jälkikäteen olen huomannut, että olen ulkomailla tutkaillut eniten karkkikauppoja ja itseasiassa raahannut kotiin astikin oikeastaan pääasiallisesti kauniita karkkeja. Ystäväni mainitsi myös, että olen puhunut omasta karkkikaupasta jo kymmenen vuotta sitten, mutta en tätä itse muista.

Tikkareita ja karkkeja

Karkkikauppasi on todella piristävä ja hullaannuttaava kokemus vintage-tyyppisine tapetteineen ja kalusteineen, yleellisine lasivaaseineen sekä upeine karkkiasetteluineen. Mitä tämä kaikki tarkoittaa sinulle?

Liikkeeni ajatus on myydä kauniita ja tavallisten kauppojen valikoimista poikkeavia karkkeja sekä olla elämys ihan jo itsessään. Kauppaa kuvaa ehkä parhaiten sanonta, että ’Sweetheart on sekoitus Peppi Pitkätossua ja Pariisia’.  Osa tuotteista on tehty toki Suomessa, mutta suurin osa tulee EU alueelta. Kaupastani voi vuokrata myös Candy Buffet -astioita sekä mukaan vielä antiikkipöydän, jos haluaa.

Karkkibuffet

Karamellipuotisi on todellakin hyvin omaperäinen tuodessaan henkeyksen vanhanajan tunnelmaa ja nostalgiaa kiireisen Helsingin sykkeeseen. Mistä ammennat inspiraatiota kauppaasi?

Itse inspiroidun paljon sisustuslehdistä ja ulkomaanmatkoista, joissa aina kolutaan ihanat putiikit. On kiva myös seurata televisiosta leivonta- sekä ruokaohjelmia.

Karkkikulhot

Sweetheartin Facebook-sivujen päivityksistä voi päätellä, että matkustelet paljon pysyäksesi ajantasalla maailman karkkitrendeistä ja -menoista. Mitkä ovat suosikkikohteitasi?

Tällä hetkellä suosikkikaupunkejani on Tukholma, Pariisi ja tietysti New York.  Suosikkikauppojani on Ladurée, The Candy Store, seuraavan matkani kohde Pärlans (Tukholma) sekä Holy Sweet (Tukholma). Menen myös Tukholman lakritsifestareille tutkailemaan tuotteita. Ruotsalaiset ovat paljon edellä meitä kaikissa lakritsiin liittyvissä asioissa. Heillä on muun muassa lakritsi-tasting -tapahtuma.

Karkkihyllyt

Kauppasi karkit ovat todella hauskoja ja suloisia. Muistan esimerkiksi nähneeni vaahtokarkkitikkarin ja purkkapallokoneen. Mitkä ovat suosituimpia tuotteitasi?

Yksi kauppani suosituimpia tuotteita on Ruotsalainen käsintehty salmiakkitoffee. Aina kun uusi tilaus saapuu kaupalleni, se myydään päivässä parissa loppuun. Monet vakioasiakkaistani ovatkin jo askeleen edellä tehdessään varauksia saapuviin eriin.

Herkkupöytä

Suunnittelet jatkuvasti uusia mielenkiintoisia tapahtumia ja palveluita Sweetheartin ympärille. Mikä on viimeisin hankkeesi?

Olen yhdessä tapahtumatuottajan kanssa kehitellyt tilaisuutta, joka on tarkoitettu kaveri-, synttäri- ja polttariporukoille. Se on lyhykäisyydessään ’Afternoon (Ice) Tea with Sweetheart’ pitäen sisällään mahtavan herkkutarjottimen, josta saa syödä reilusti sekä tietenkin virkistävää jääteetä. Tilaisuus järjestetään kun kauppa on kiinni ja sitä voi tiedustella Sweetheartista.

Tea With Sweetheart

Karkkivalikoima

Suuret kiitokset Mariannelle haastattelusta! Sweetheartia voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja Pinterestissä. Ja käykäähän kaikki tervehtimässä Mariannea ja ihastelemassa värikkäitä ja sieviä karkkivalikoimia Uudenmaankatu 32:ssa. Sanomalla sanan ’Foodassion’ tiskillä, voit saada 10% alennuksen karkkitilauksestasi.

I have come across a perfectly cute sweetshop called Sweetheart. Located in the heart of Helsinki (Finland), this lovely shop is owned and run by wonderful and happy Marianne Isotalus who is interested in different kinds of candies and treats. Being a skilled and artistic person, Marianne has managed to build a one-of-a-kind shop, an amazing story-like pastel realm, with whimsy. Honestly, is there anything better than getting lost like Alice in Wonderland or experiencing a Marie Antoinette type of fantasy world filled with gigantic lollipops, bright Jellybeans and fluffy marshmallows? If you know what I’m talking about, be sure to visit Marianne’s shop when in Helsinki. You might just catch her having an awesome day and smoking some tasty liquorice pipes. ;)

Loading Facebook Comments ...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>